Ufiufi

TEHRAN, 31 Aukuso (MNA) - Tagata suʻesuʻe mai le Iunivesite o Saienisi ma Tekonolosi MISiS (NUST MISiS) ua latou atinaʻeina se auala faʻapitoa mo le faʻaogaina o paʻu puipui i vaega taua ma vaega o tekinolosi faʻaonaponei.
Saienitisi mai le Iunivesite o Rusia MISIS (NUST MISIS) fai mai o le amataga o latou tekinolosi o loʻo taoto i le tuʻufaʻatasia o le lelei o auala faʻapipiʻi e tolu e faʻavae i luga o mataupu faʻaletino eseese i le tasi taamilosaga masini masini.E ala i le faʻaaogaina o nei metotia, na latou maua ai le tele o lapisi faʻapipiʻi ma le maualuga o le vevela, faʻafefeteina o le ofuina ma le faʻaleagaina, lipoti a Sputnik.
E tusa ai ma le au suʻesuʻe, o le uluai fausaga o le faʻauluina na maua ai le faʻaleleia atili o le 1.5 i le faʻamaʻiina o le corrosion ma le maualuga o le vevela faʻamaʻi faʻatusatusa i fofo o loʻo iai.O a latou taunuuga na lomia i le International Journal of Ceramics.
"Mo le taimi muamua, na maua ai se ufiufi puipui o se eletise e faʻavae i luga o le chromium carbide ma se mea faʻapipiʻi NiAl (Cr3C2-NiAl) na maua e ala i le faʻatinoina o le faʻaogaina o le vacuum electrospark alloying (VES), pulsed cathode-arc evaporation (IPCAE) ma le magnetron sputtering ( MS).) e faia i se mea e tasi.O le ufiufi o loʻo i ai se microstructure tuʻufaʻatasia, lea e mafai ai ona tuʻufaʻatasia aafiaga aoga o auala uma e tolu, "o le tala lea a Philip, Ulu o le Laboratory "Innatural Diagnostics of Structural Transformations" i le MISiS-ISMAN Scientific Center.Le aʻoaʻoga a Kiryukhantsev-Korneev e le o faʻaalia.
E tusa ai ma ia, na latou togafitia muamua le pito i luga ma le VESA e faʻafeiloaʻi ai mea mai le Cr3C2-NiAl ceramic electrode i le mea faʻapipiʻi, faʻamautinoa le malosi maualuga o le pipii i le va o le ufiufi ma le mea faʻapipiʻi.
I le isi laasaga, i le taimi o le pulupulu o le cathode-arc evaporation (PCIA), ions mai le cathode faʻatumu faaletonu i le vaega muamua, faʻapipiʻi taʻetaʻei ma fausia se denser ma sili atu tulaga tutusa ma maualuga tetee corrosion.
I le tulaga mulimuli, o le tafega o atoms e fausia e le magnetron sputtering (MS) e faʻataʻatia le pito i luga.O le iʻuga, ua faia ai se vaega pito i luga o le vevela vevela, lea e taofia ai le faʻasalalauina o le okesene mai se siosiomaga faʻafefe.
"O le faʻaaogaina o le microscopy eletise eletise e suʻesuʻe ai le fausaga o vaega taʻitasi, na matou maua ai ni puipuiga se lua: o le faʻateleina o le gafatia o le uta ona o le vaega muamua o le VESA ma le toe faʻaleleia o faʻaletonu ma le faʻaogaina o isi laulau e lua.O le mea lea, ua matou maua ai se faʻapipiʻi e tolu-vaega, o le tetee atu i le pala ma le maualuga o le vevela o le faʻamaʻiina i totonu o le vai ma le kasa o loʻo faʻasalalau e tasi ma le afa taimi e sili atu nai lo le faʻapipiʻi faavae.E le o se faʻateleina le fai atu o se taunuuga taua lenei, "o le tala lea a Kiryukhantsev-Korneev.
E fa'atatau e saienitisi o le fa'alavalava o le a fa'atuputeleina ai le ola ma le fa'atinoga o vaega taua o le afi, pamu fa'asu'u ma isi vaega e mafai ona fa'alava ma pala.
O le Scientific and Educational Center for Self-Propagating High-Temperature Synthesis (SHS Center), o loʻo taʻitaʻia e le Polofesa Evgeny Levashov, faʻatasi ai saienitisi mai le NUST MISiS ma le Institute of Structural Macrodynamics and Materials Science.AM Merzhanov Rusia Academy o Saienisi (ISMAN).I se taimi lata mai, o loʻo fuafua le au suʻesuʻe e faʻalautele le faʻaogaina o le metotia tuʻufaʻatasia e faʻaleleia ai le vevela vevela o le titanium ma le nickel mo le vaalele vaalele.


Taimi meli: Sep-01-2022