Proses Perawatan Lumahing Produk Plastik - Electroplating

Perawatan lumahing yaiku kanggo mbentuk lapisan permukaan kanthi siji utawa luwih sifat khusus ing permukaan materi kanthi cara fisik utawa kimia.Perawatan lumahing bisa nambah tampilan produk, tektur, fungsi lan aspèk kinerja liyane.

Penampilan: kayata warna, pola, logo, kinclong, lsp.

Tekstur: kayata kasar, urip (kualitas), streamline, lsp;

Fungsi: kayata anti-sidik driji, anti-gores, nambah tampilan lan tekstur bagean plastik, nggawe produk saiki macem-macem owah-owahan utawa desain anyar;nambah tampilan produk.

1

Electroplating:

Iki minangka cara pangolahan produk plastik kanggo entuk efek permukaan.Penampilan, sifat listrik lan termal produk plastik bisa ditingkatake kanthi efektif kanthi perawatan elektroplating plastik, lan kekuatan mekanik permukaan bisa ditingkatake.Kaya PVD, PVD minangka prinsip fisik, lan elektroplating minangka prinsip kimia.Electroplating utamane dipérang dadi elektroplating vakum lan elektroplating banyu.Reflektor Shinland utamane nggunakake proses elektroplating vakum.

Keuntungan teknis:

1. Ngurangi bobot

2. Ngirit biaya

3. Kurang program mesin

4. Simulasi bagean logam

Prosedur perawatan sawise plating:

1. Passivation: Lumahing sawise electroplating disegel kanggo mbentuk lapisan kandhel saka tissue.

2. Phosphating: Phosphating punika tatanan saka film phosphating ing lumahing bahan mentahan kanggo nglindhungi lapisan electroplating.

3. pewarnaan: pewarna anodized umume digunakake.

4. Lukisan: semprotan lapisan film cat ing permukaan

Sawise plating rampung, prodhuk diunekake garing lan dipanggang.

Titik sing kudu digatekake ing desain nalika bagean plastik kudu dilapisi:

1. Ing kekandelan tembok ora rata prodhuk kudu nyingkiri, lan kekandelan tembok kudu Moderate, digunakake bakal gampang deformed sak electroplating, lan adhesion nutupi bakal miskin.Sajrone proses kasebut, uga gampang deform lan nyebabake lapisan kasebut tiba.

2. Desain saka bagean plastik kudu gampang kanggo demould, digunakake, lumahing bagean dilapisi bakal ditarik utawa sprained sak demoulding dipeksa, utawa kaku internal bagean plastik bakal kena pengaruh lan pasukan iketan saka nutupi bakal. kena pengaruh.

3. Coba ora nggunakake sisipan logam kanggo bagean plastik, yen ora, sisipan bakal gampang corroded sak perawatan wis plating.

4. Lumahing bagean plastik kudu duwe roughness lumahing tartamtu.


Wektu kirim: Nov-04-2022