Осветлување на отворено

Постојат многу видови на светилки за надворешно осветлување, би сакале да направиме накратко воведување на некои видови.

1. Светла со високи столбови: главните места за примена се големи плоштади, аеродроми, надвозници итн., а висината е генерално 18-25 метри;

2. Улични светла: Главните места за примена се патишта, паркинзи, плоштади итн.;Светлосната шема на уличните светилки е како крилата на лилјакот, кои можат подобро да обезбедат униформа шема на осветлување и да обезбедат удобно светлосно опкружување.

Надворешно осветлување (2)

3. Светла на стадионот: Главните места за апликација се кошаркарски терени, фудбалски игралишта, тениски игралишта, терени за голф, паркинзи, стадиони итн. Висината на светлосните столбови е генерално повеќе од 8 метри.

Надворешно осветлување (3)

4. Градинарски светла: Главните места за примена се плоштадите, тротоарите, паркинзите, дворовите итн. Висината на столбовите за осветлување е генерално 3-6 метри.

Надворешно осветлување (4)

5. Светла за тревник: главните места за примена се патеки, тревниците, дворовите итн., а висината е генерално 0,3-1,2 метри.

Надворешно осветлување (5)

6.Поплавно светло: Главните места за примена се згради, мостови, плоштади, скулптури, реклами итн. Моќта на светилките е генерално 1000-2000W.Светлосната шема на рефлектори генерално вклучува екстремно тесна светлина, тесна светлина, средна светлина, широко светло, ултра-широка светлина, шема на светло за перење ѕидови, а шемата на светлина може да се смени со додавање оптички додатоци.како што се облоги против отсјај.

Надворешно осветлување (6)

7. Подземни светла: Главните места за примена се фасади на згради, ѕидови, плоштади, скали, итн. Нивото на заштита на закопаните светла е IP67.Ако се монтираат на плоштади или земја, возилата и пешаците ќе ги допираат, така што треба да се земе предвид и отпорноста на компресија и температурата на површината на светилката за да се избегне фрактура или попарување на луѓето.Светлосниот модел на закопаните светла генерално вклучува тесно светло, средно светло, широко светло, шема на светла за перење ѕидови, странично осветлување, површинско осветлување, итн. и осветлената површина, при изборот на ѕидната мијалник, внимавајте на насоката на светлината на светилката.

Надворешно осветлување (7)

8. Мешалка за ѕидови: Главните места за примена се фасадите на зградите, ѕидовите итн. Кога се гради фасадно осветлување, често е неопходно да се сокрие телото на светилката во зградата.Во тесен простор, неопходно е да размислите како да го поправите погодно, а исто така да размислите за одржување.

Надворешно осветлување (8)

9. Светло за тунел: Главните места за примена се тунели, подземни премини итн., а начинот на инсталација е горна или странична инсталација.

Надворешно осветлување (1)

Време на објавување: 23-11-2022 година