Zero Shkëlqim: Bëni ndriçimin më të shëndetshëm!

Ndërsa kërkesat e njerëzve për cilësinë e jetës, ndriçimi i shëndetshëm po merr gjithnjë e më shumë vëmendje.

1 Përkufizimi i shkëlqimit verbues:

e1

Shkëlqimi është shkëlqimi i shkaktuar nga shpërndarja e papërshtatshme e shkëlqimit në fushën e shikimit, ndryshimi i madh i shkëlqimit ose kontrasti ekstrem në hapësirë ​​ose kohë.Për të dhënë një shembull të thjeshtë, dielli në mesditë dhe drita nga rrezet e gjata të makinave gjatë natës janë vezulluese.Shkëlqimi mund të kuptohet thjesht si: dritë verbuese.

2 Rreziqet e shkëlqimit

Shkëlqimi është një ndotje e zakonshme nga drita.Kur syri i njeriut e prek atë, retina do të stimulohet, duke shkaktuar ndjesinë e marramendjes.Përveç kësaj, Glare i përket dritës së fortë dhe shikimi do të ndikohet në një farë mase në një mjedis verbues për një kohë të gjatë.

Burimet e dritës së brendshme rrezatohen ose reflektohen drejtpërdrejt, dhe shkëlqimi i tepërt ose i papërshtatshëm hyn në sytë e njerëzve, i cili gjithashtu do të formojë shkëlqim verbues.

Në përgjithësi, verbimi mund të shkaktojë shkëlqim, marramendje, nervozizëm, ankth dhe prish ritmin e orës biologjike.

3 Shkëlqim zero

e2

Kontrolli i shkëlqimit të ndriçimit të brendshëm zakonisht fillon me hartimin e llambave.1. Burimi i dritës është i fshehur në tubin e thellë dhe drita e ndritshme verbuese është e fshehur në trupin e llambës;2. Reflektori përdoret për të filtruar shkëlqimin dy herë;3. Rritni këndin e hijes për të përmirësuar në mënyrë efektive cilësinë dhe komoditetin e dritës dhe për të krijuar një mjedis më të shëndetshëm.ambient ndriçues.

e3


Koha e postimit: Shkurt-28-2023