ʻO ke kukui kiʻekiʻe-ʻo ka mālamalama

ʻAʻole i ʻoi aku ka nui o nā mea e pili ana i ka hopena māmā: ka mālamalama, ka ʻōlinolino, ka waihoʻoluʻu ʻana a me ka ʻālohilohi.ʻO kēia mau mea ke kī i ka hopena kukui kiʻekiʻe.ʻO ka pae hoʻomālamalama kūpono, i kekahi ʻano o ka hoʻonui ʻana i ka mālamalama, hiki ke hoʻomaikaʻi i ka hana ʻike.

I ka hoʻoholoʻana i ka nui o ka hoʻomālamalamaʻana i makemakeʻia e ke kaiapuni i hoʻomālamalamaʻia, pono e noʻonoʻo ka nui o ka mea iʻikeʻia a me ke kiʻekiʻe o kaʻokoʻa me ka'ōlinolino e hōʻoia i nā koi kumu o ka hōʻoiaʻana i ka hihiʻo me kaʻaʻahu a me ka hoʻomālamalama kūpono.No ka kukui o loko, ʻaʻole ʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻomālamalama ʻana, hiki i ka hoʻololi ʻana o ka mālamalama kūpono ke lilo i ka lewa i loko o ka hale, hoʻomaikaʻi i ka ʻono aesthetic o ke kanaka.

1

E pili ana i ka hoʻolālā ʻana o ka lakene hoʻomālamalama i loko:

ʻO ke kaulike o ka kukui o loko e pili ana i ka ratio ma waena o ka pae hoʻomālamalama haʻahaʻa a me ka pae hoʻomālamalama awelika, ʻaʻole ia e emi iho ma mua o 0.7.ʻAʻole pono ka hoʻomālamalama ʻana o ka wahi hana ʻole ma lalo o 1 / 3 o ka mālamalama wahi hana.ʻAʻole hiki ke ʻokoʻa nā kumu hoʻomālamalama awelika o nā wahi e pili ana ma mua o 5 mau manawa

Māhele ʻepekema ʻepekema

ʻO ka mālamalama e pili ana i ka ikaika o ka luminescence ma ka ʻāpana i kuhi ʻia o ka laina o ka ʻike maka, ma cd / ㎡.Hōʻike ia i ka ʻike ʻike intuitive o ka ʻōlinolino o kahi mea.Hoʻoholo ʻia ka hāʻawi ʻana o ka mālamalama o loko e ka māhele ʻana o ka hoʻomālamalama a me ka ratio hoʻohālikelike o ka ʻili.

I ka hoʻolālā kukui o loko, pono e uku ʻia e hōʻoia i ka hāʻawi ʻana i ka mālamalama kūpono.Ma keʻano laulā, hiki ke hoʻopōʻino i ka ʻike maka o ka poʻe i ka puʻunaue ʻokoʻa ʻana i ka ʻōlinolino, me ka ʻoluʻolu ʻole.

Ma keʻano laulā, ʻae nā maka i ʻeono pae o ka hāʻawi ʻana i ka mālamalama, penei:

2

Akā ma kahi hoʻokahi, ʻaʻole hiki i nā maka o nā kānaka ke ʻokoʻa i ʻekolu pae.ʻElua ʻōnaehana photoreceptor ʻokoʻa i loko o ka retina kanaka, ʻo ia hoʻi ka hihiʻo mālamalama a me ka hihiʻo ʻeleʻele.

ʻO ka maka no ka hoʻololi ʻana o ka hoʻololi ʻana o ka honua i waho e hoʻololi, hiki ke hoʻoponopono pono i nā cell cone cone a me nā cell columnar, i mea e loaʻa ai kahi manaʻo kūpono, ua kapa ʻia kēia ʻano "brightness adaptation".

I ka hoʻolālā kukui, pono mākou e hoʻolohe i ka hopena o ka ʻike kukui a me ka malu, e like me ke ala o ka hōkele, kahi pilina i ka hele ʻana o ka lobby a me nā lumi hoʻokipa, pono e hoʻonohonoho ʻia i nā kukui hoʻomālamalama haʻahaʻa. mākaukau no ka hoʻololi ʻike.

I ka hoʻolālā ʻana i nā hale kūʻai pāʻoihana, pono mākou e hoʻolohe pono i nā kukui āpau o loko e hoʻomālamalama ʻia i ka lā, e pale aku i ka hopena o ka pahu iʻa, a e hoʻoponopono pono i nā malihini e hoʻololi i ka mālamalama a me ka malu.


Ka manawa hoʻouna: Sep-02-2022